Baterii si acumulatori

(click pe poze pentru a mari)

149 Baterie Siemens145 Baterie Siemens146 Baterie Siemens150 Baterie Siemens148 Baterie Siemens103  Surse De Alimentare Schrack147 Baterie Siemens

Acumulatorii sunt sisteme electrochimice de stocare (acumulare) a energiei electrice sub formă de energie chimică, a căror funcţionare se bazează pe reacţii electrochimic de active reversibile. Desfăşurarea spontană a reacţiei electrochimice corespunde transformării energiei chimice în energie electrică şi coincide cu descărcarea acumulatorului, deci cu furnizarea de curent electric.

În cursul procesului de încărcare a acumulatorului, energia electrică furnizată de o sursă de curent continuu regenerează substanţele electroactive (formă de energie chimică), reacţia în sens invers celui spontan.

În mod curent, acumulatoarele constituie modalitatea de bază în stocarea pe termen scurt a energiei electrice necesare funcţionării unor consumatori izolaţi, portabili sau ficşi, terestri, navali sau spaţiali.

Caracteristicile unui acumulator sunt:
- curba de descărcare cu un platou cât mai mare (furnizează aceeaşi tensiune de-a lungul întregii perioade de funcţionare)
- posibilitatea de încârcarea în mai multe rânduri
- durata de încărcare scurtă
- nu se autodescarcă în timp (dacă nu este folosit), adică autodescărcarea are o valoare foarte mică
- este uşor
- ocupă un volum mic
- este reciclabil

Online Shop

Promotii

Preturi

Cariera

Download