Tablouri de distributie rezidentiale sau industriale

(click pe poze pentru a mari)

372 Tablouri De Distributie Moeller89  Tablouri De Distributie Schrack126 Tablouri De Distribuite Industriale Moeller269 Tablou De Distributie Siemens113 Tablouri Moeller122 Tablou De Distribuite Siemens

Din transfomator, prin circuite de joasă tensiune, energia electrică este trimisă la instalaţia electrică de distribuţie de joasă tensiune numită şi tablou de distribuţie de joasă tensiune.

Tablourile electrice din cadrul instalaţiilor de joasă tensiune pot fi :
- tablouri generale ce primesc energia electrică de la postul de transformare sau direct de la furnizor
- tablouri principale ce se alimentează dintr-un tablou general şi distribuie energia electrică la tablouri secundare
- tablouri secundare ce distribuie energia electrică la receptori şi utilaje.

Legătura între posturile de transformare şi tablourile de distribuţie la receptoare şi utilaje se realizează prin reţelele de alimentare care, pentru joasă tensiune, pot fi realizate în variantele: radiale, cu linii principale, buclate şi combinate.

Tabloul de distribuţie este folosit în posturi de transformare de reţea, echipate cu transformatoare de putere de 250 ÷ 630 (1000) kVA şi tensiuni de 20 (10) / 0.4 kV pentru alimentarea cu energie a consumatorilor edilitari, a agenţilor comerciali şi al iluminatului stradal.

Functiuni:

- asigură întreruperea circuitului electric şi protejează transformatorul în cazul unor defecte sau suprasarcini ce pot  apărea în reţeaua de joasă tensiune sau de iluminat public. Aceasta se realizează cu un întreruptor automat debroşabil sau fix. În cazul utilizării unui întreruptor automat fix, se montează şi un separator pentru a face vizibilă întreruperea circuitului în timpul intervenţiilor în tablou

- asigură întreruperea în caz de defect pe fiecare fază a circuitului electric pe plecările de joasă tensiune şi al iluminatului public, prin arderea siguranţelor şi asigură separarea vizibilă pentru protecţia personalului de exploatare, prin scoaterea siguranţelor fuzibile

- asigură alimentarea cu energie electrică al iluminatului public pe timp de noapte, acţionarea făcându-se manual sau automat.

Se instalează 2 tipuri de tablouri de distribuţie:
- în construcţie deschisă (tip T.D.R.I.), grad de protecţie IP00
- în dulapuri metalice, grad de protectie IP20

Intrarea în tablou se realizează cu separator de sarcină cu fuzibili, întrerupător debroşabil sau direct pe bare. Plecările din tablou se realizează cu separator de sarcină cu fuzibili, întrerupator debroşabil sau întrerupător fix.

Online Shop

Promotii

Preturi

Cariera

Download